Onderhoud van mijn vloer

Door middel van goed en regelmatig onderhoud verlengd u de levensduur van vloer, hierdoor blijft uw vloer mooi en heeft u hier langer plezier. Harde vloeren hebben in de regel minder onderhoud nodig.
Onder dagelijks onderhoud wordt verstaan het vegen of stofzuigen van uw vloer, onder maandelijks onderhoud het reinigen van uw vloer middels een uitgewrongen doek met lauw water en het daarvoor geschikte reinigingsmiddel.
Om krassen te voorkomen adviseren wij een schoonloopmat bij binnenkomst en beschermviltjes onder de meubels te plaatsen.
Zachte vloeren dagelijks stofzuigen en eventuele vlekken in uw vloerbedekking direct te verwijderen met een schone doek en lauw water desnoods met behulp de juiste reinigingsmiddelen. Hierbij adviseren wij altijd vooraf de gebruiksinstructie goed te lezen.

Normaal tapijt onderhoud

Maar liefst 85 % van al het vuil dat op uw tapijt terechtkomt is droog vuil, daarom adviseren wij regelmatig te stofzuigen om stof en vuil uit het tapijt te verwijderen en de platte vleug van het tapijt weer recht en hoog te krijgen.
Daarnaast bevelen wij aan om afwisselend in lengte- en breedterichting te stofzuigen, op deze manier houdt u uw tapijt het langst mooi.

Het is belangrijk om de delen rondom meubelpoten zorgvuldiger te reinigen, omdat vuil zich hier verzamelt. Grondig stofzuigen, met herhaalde bewegingen over de vloer, verwijdert het losliggende vuil.

Is het tapijt door bijvoorbeeld intensief gebruik over de hele oppervlakte met vuil aangetast en niet meer te reinigen met behulp van een goede stofzuiger. Dan adviseren wij u het tapijt met speciale schoonmaakmiddelen voor tapijt te reinigen.
Tegenwoordig heeft iedere tapijtfabrikant volledig herstellende programma’s om het vloertapijt weer zijn oorspronkelijke uitstraling terug te geven.

Een vlek op uw tapijt is erg vervelend, gelukkig hoeft dat echter niet gelijk het einde van uw smetteloze tapijt betekenen.
Veel vlekken zijn namelijk goed te verwijderen. Let bij het verwijderen van tapijtvlekken op het volgende:

  • des te sneller u de vlek verwijdert, des te beter is het resultaat.
  • werk altijd vanaf de buitenkant van de vlek naar binnenkant van de vlek.
  • verwijder zoveel mogelijk van het vuil dat de vlek heeft veroorzaakt, dit kunt u bijvoorbeeld doen met een lepel, een mes of een spatel. Vloeistoffen kunt u beter meteen op deppen met een witte doek of papieren handdoek.
  • leg nu een natte, uitgewrongen handdoek op de vlek. U zult zien dat het vuil in de handdoek trekt.
  • laat de handdoek op de vlek opdrogen, mocht de handdoek blijven verkleuren, dan kunt u de vlek opnieuw bedekken met een natte, uitgewrongen handdoek.
  • tot slot laat u de vlek drogen zonder gebruik te maken van extra warmte, gebruik dus ook geen föhn want deze kan de vlek fixeren.